بهترین تغذیه برای مقابله با سرماخوردگی

بهترین تغذیه برای مقابله با سرماخوردگی در ماه‌های سرد سال  ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا به یك اپیدمی ‌تبدیل می‌شود. این روزها، در هر خانواده‌ای حداقل یك نفر یا حتی تمام اعضا به این بیماری‌ها مبتلا می شوند. یكی می‌گوید به دلیل هوای آلوده است و دیگری آن را به استرس و ضعف بدن ربط می‌دهد اما چیزی كه به‌نظر می‌رسد نقش انكارناپذیری در این میان دارد، نوع خورد و خوراك است كه می‌تواند قوای جسمانی‌ افراد را تقویت ‌كند. از آنجا که رعایت توصیه‌های تغذیه‌ای به كوتاه شدن دوره این بیماری‌ها كمك می‌كند، در اینجا به 8 مورد از این توصیه‌های تغذیه‌ای اشاره خواهیم كرد.

زنجبیل را به خاطر بسپارید: همه ما زنجبیل را به‌عنوان یك گیاه با خاصیت ضددرد معده و ضدتهوع می‌شناسیم در حالی كه برای كاهش شدت علایم سرماخوردگی نیز مفید است. زنجبیل تازه یا پودرشده را می‌توان در تهیه انواع غذاها و حتی نوشیدنی‌ها به كار برد و خاصیت ضدالتهابی آن به فرونشاندن سرماخوردگی و آنفلوانزا كمك می‌کند.

آب‌سبزیجات بنوشید: خوردن انواع سالاد به كوتاه شدن دوره نقاهت بعد از یك آنفلوانزای سخت كمك خواهدكرد. می‌توانید آب سبزی‌های تازه را هم بگیرید و با هم مخلوط و میل كنید. با این كار سیستم ایمنی‌ بدن تقویت می‌شود. آب سبزی‌هایی مانند هویج، گوجه‌فرنگی و حتی كرفس از بهترین‌هاست.

ساندویچ گوشت بوقلمون بخورید: گوشت این پرنده یكی از منابع عالی پروتئین محسوب می‌شود و خوردن آن به تقویت قوای جسمانی كمك می‌كند. البته اگر همراه آن سبزی‌های تازه‌ای مانند سبزی‌های برگ سبز تیره و گوجه‌فرنگی نیز استفاده شود، این خاصیت افزایش خواهد یافت.

سوپ مرغ بپزید: خوردن مواد غذایی آبكی در دوران سرماخوردگی آب و موادمغذی مورد نیاز بدن را تامین خواهد کرد. در این میان سوپ مرغ یكی از بهترین‌هاست زیرا بررسی‌ها نشان داده‌اند توانایی بدن را افزایش می‌دهد و از گرفتگی راه‌های بویایی و ابتلا به عفونت‌های باكتریایی و ویروسی جلوگیری می‌كند.

چای گرم بنوشید: در خانواده چای، چای سبز و سفید و سیاه به دلیل داشتن تركیب‌هایی با خاصیت آنتی‌اكسیدانی، به كاهش علایم تنفسی سرماخوردگی و آنفلوانزا كمك می‌كنند. اگر این نوشیدنی‌ها را با عسل و كمی ‌آبلیموی تازه میل كنید، این خاصیت چند برابر خواهد شد.

سیر را از یاد نبرید: سیر را برای طعم دادن به غذاها، به‌خصوص سوپ، می‌توانید استفاده كنید. این سبزی با خاصیت ضدمیكروبی، از شدت یافتن بیماری‌هایی با منشاء ویروسی و باکتریایی جلوگیری خواهدكرد.

نان تست میل كنید: در دوره سرماخوردگی تامین انرژی موردنیاز بدن مهم است و نان تست می‌تواند یكی از منابع تامین‌کننده انرژی باشد. این نان راحت هضم می‌شود و می‌توان سوپ مرغ را با چند تكه از نان تست تهیه شده با آرد كامل میل کرد.

موز بخورید: اگر سرماخوردگی شما علایمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال دارد، خوردن موز می‌تواند به كاهش شدت این علایم كمك كند. موز میوه‌ای آسان‌هضم است و پوره یا تکه‌هایی از آن، غذایی مناسب برای مبتلایان به این بیماری محسوب می‌شود.

تهیه و گردآوری :‌ گروه تغذیه و سلامت پرداد / منبع : هفته نامه سلامت

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه